English

Diensten

Mensen

Kantoor

Contact

Klachten

Aan- en verkoop van vastgoed

Veel gestelde vragen

Zowel kopers als verkopers van onroerend goed hebben vaak vragen over aard en inhoud van de koopovereenkomst. Sommige veel gestelde vragen kunnen eenvoudig worden beantwoord. Het blijft echter altijd zaak om ook rekening te houden met andere vragen betreffende uw situatie, waarop het antwoord wellicht minder eenvoudig is. Juridisch advies is maatwerk, toegesneden op uw specifieke situatie.

 

De voorlopige koopovereenkomst

Anders dan de vaak gebruikte benaming van het contract (‘de voorlopige koopovereenkomst’) doet vermoeden, is er niets ‘voorlopigs’ aan deze overeenkomst. Partijen zijn volledig aan de overeenkomst gebonden.

 

Het financieringsbeding en de koopovereenkomst

Gebruikelijk is dat koper in de koopovereenkomst de ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen finciering laat opnemen. Echter, een koper kan zich pas op dit beding beroepen als hij (koper) bij meerdere geldverstrekkende instellingen heeft geprobeerd een financiering rond te krijgen. Overigens wordt vaak koopovereenkomst opgenomen dat koper, bij zijn beroep op deze ontbindende voorwaarde, schriftelijke afwijzingen van banken zal moeten laten zien.

 

De mededelingsplicht van de verkoper

Verkoper een mededelingsplicht ten aanzien van de gebreken die in de woning aanwezig zijn. Als verkoper van je woning ben je verplicht koper te wijzen op de zichtbare gebreken in de woning. Verkoper behoeft koper echter niet te wijzen op duidelijk zichtbare gebreken, zoals (duidelijk zichtbare) scheurvorming in de buitenmuur. Ook niet zichtbare gebreken dient verkoper in beginsel aan koper mede te delen.

 

 

 

 

Praktijkgebieden

 

© Sleutels 2022

Disclaimer